Léčebné vlastnosti pylu rouskového         

                                                                                   Pyl

 

Doplnění vitamínů

Pyl obsahuje až 47% stravitelných bílkovin, 4% tuku, 5% minerálních látek, 26% uhlovodanů, celý komplex vitamínů B,

dále vitamín A, vitamín H, vitamín P a vitamín C. Vitagení mastné kyseliny nasycené linolová, linolénová a arachidová.

Vyčerpanost organizmu

Pyl má podobné vlastnosti na psychiku člověka jako mateří kašička. Příznivě ovlivňuje látkovou výměnu organismu a

působí tak omlazujícím účinkem.

Vysoký krevní tlak

Užíváním pylu se sníží krevní tlak na normální stav.

Choroby jaterní

Velmi příznivé účinky se projeví v kombinaci s medem a mateří kašičkou.

Předstojná žláza - prostata

Velmi dobré účinky se projeví zvláště u zánětu a zbytnění prostaty.

Celkové tělesné oslabení

Pyl s medem a mateří kašičkou se dobře uplatní při podvýživě.

Cukrovka

Pyl má podobné vlastnosti jako antidiabetika. Při těžších onemocnění cukrovky se doporučuje užívat pyl s mateří kašičkou

v nativním stavu bez medu. Zkvašený pyl z medových plástů je účinnější než pyl rouskový.


Bolesti páteře

Pyl obsahuje všechny složky vitamínu B, proto má výborné účinky při neuralgiích a bolestech v páteři.

                                                                                                                

 

                                                                                             Úvodní stránka